Boczek wędzony eko ok. 0,35 kg
Opis
Boczek Wędzony EKO jest naturalnym wyborem wędliniarskim o dużej zawartości tłuszczu. Dodatek aromatycznych przypraw oraz wysokiej jakości mięso wieprzowe sprawia, że ma on niepowtarzalny charakter smaku. Boczek wędzony idealnie pasuje jako baza do do dań z diety ketogenocznej. Jest on wyśmienitym rozwiązaniem na kanapki, gdzie w połączeniu z kremowym majonezem oraz warzywami takimi jak papryka jalapenos czy szczypiorek smakuje wybornie. Pasuje zarówno do jasnego jak i ciemnego, ziarnistego pieczywa. Dobrze komponuje się z serami i gotowanym jajkiem.
Dlaczego warto spróbować boczku wędzonego?
Boczek wędzony to świetny wybór do dań obiadowych. Może on być sycącym dodatkiem do spaghetti carbonara lub do smakowitych, warzywnych zapiekanek. Dobrze pasuje również do dań z grilla takich jak szaszłyki czy ziemniaki zapiekane. Boczek wędzony w dużym, kilogramowym opakowaniu dla całej rodziny to wybór na dłużej. Hermetyczne zamknięcie zabezpiecza produkt przed zepsuciem, co jest gwarancją świeżości.
Boczek wędzony ekologiczny produkt używany jako dodatek do dań z fasolą, jajami, kapustą. Idealny również jako wyjątkowa przekąska na zimno. Wyraźna nuta wędzenia ubarwi smakiem każdą potrawę.
*Produkt o zmiennej wadze, waga może różnić się od podanej o +/- 20%.
Cena za 100 g produktu wynosi 7,90 zł
BOCZEK WĘDZONY EKO |
|
Wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona |
|
Składniki: |
Mięso wieprzowe EKO (do wyprodukowania 100g produktu użyto 105,3g boczku wieprzowego EKO), sól, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, przyprawy EKO, substancja konserwująca: azotyn sodu. |
Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna: 1268kJ/306kcal, tłuszcz 27,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12,0g, węglowodany <0,5g w tym cukry <0,5g, białko 16,0g, sól 1,7g. |
Rodzaj opakowania: |
Pakowane próżniowo. |
Temperatura przechowywania: |
2°C-8°C |
Termin przydatności do spożycia od daty produkcji: |
21 dni |