==>> Promocje Walentynkowe!!!
Rostbef Bio sezonowany ok. 300 g
Rostbef Bio sezonowany ok. 300 g
53,70 zł 48,33 zł
szt.
Newsletter - zapisz się tutaj.
Otrzymasz od nas rabat 15% na pierwsze zamówienie jeśli dopiszesz się do newslettera i zarejestrujesz się na sklepie. Warto się zapisać. Poprzez newsletter poinformujemy Cię o aktualnych promocjach.

Pastrami wołowe do 500 g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Cena: 64,50 zł 64.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Pastrima, pastramă, pastróme, PASTRAMI…bardzo aromatyczne, rozpływające się w ustach mięso wołowe, długo marynowane, wędzone, uwielbiane w New York, znane jako kanapki Pastrami.  Mięso wołowe (mostki wołowepochodzą z krzyżówek wołowiny rasy Angus lub Limousine. Mięso jest peklowane w naturalnej mieszance aromatycznych ziół, przypraw, brązowego cukru oraz soli i soli peklującej (E-250). Po dziesięciodniowym marynowaniu mięso jest odsalane, osuszane oraz nacierane kolejną mieszanką aromatycznych przypraw by ostatecznie zostać poddanym procesowi wędzenia. Rezultatem jest wspaniałe, lekko pikantne pastrami, które po gotowaniu na parze przed podaniem dosłownie rozpływa się w ustach. 

Pastrami sprzedajemy w kawałkach od 300 -500 g i takiej wielkości porcja jest idealna do parowania. Cena za kg wynosi 129 zł. Produkt nie jest stałowagowy, dopuszcza się nieznaczne róznice w wadze +/- 20%.

Skład: Produkt mięsny wołowy, peklowany zalewowo, wędzony, parzony. 100 g produktu wyprodukowano z 140 g mięsa wołowego, sól, cukier, olej słonecznikowy, przyprawy (pieprz, kolendra, gorczyca, papryka cebula, czosnek), substancja konserwująca: E250.

Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 705 kJ/165 kcal; Tłuszcz 5,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,9 g; Węglowodany <0,5 g, w tym cukry <0,5 g; Białko 28 g; Sól 1,7 g.

Data jest jednocześnie nr partii produkcyjnej.

Przechowywać w temp. od 2-8 st. C

Po otwarciu opakowania spożyć do 96 godzin.

Termin przydatności podany na opakowaniu. 

 

Parowanie pastrami:  do parowania należy użyć naczynia do parowania lub garnka z wkładem do parowania - naczynie powinno być szczelnie zamknięte. Ustawiamy średni ogień, wkładamy pastrami w całości przykrywamy i czekamy. I to czekanie jest najtrudniejsze ;) Czas potrzebny na odparowanie Pastrami to ok 2 godziny.  Mięso powinno być miękkie i soczyste. Wyjmujemy, kroimy na cienkie plastry, serwujemy na gorąco, pychota!!! Mięso jest mięciutkie, rozpływające się, a aromat wołowiny wyraźnie podkreślony.

Najlepiej smakuje na  żytnim chlebie z ogórkiem kiszonym!  można jeść w formie hambugrera, lub w sałatce ze świeżych warzyw z ulubionym dressingiem.  

 Wyjątkowa propozycja na niezapomnianą kolację i nie tylko!

 

Bestsellery
Filet z kurczaka EKO  ok. 0,6 kg
Filet z kurczaka EKO ok. 0,6 kg
41,40 zł
szt
Kości wołowe Eko
Kości wołowe Eko
17,00 zł
kg
Paróweczki naturalne EKO 250g
Paróweczki naturalne EKO 250g
19,00 zł
szt
Schab bez kości surowy EKO
Schab bez kości surowy EKO
20,80 zł
Łopatka surowa EKO
Łopatka surowa EKO
40,00 zł
Parówki  EKO 320g
Parówki EKO 320g
16,00 zł
szt
Słonina wieprzowa EKO
Słonina wieprzowa EKO
14,00 zł
kg
Karkówka surowa EKO
Karkówka surowa EKO
17,20 zł
Kiełbasa Biała EKO 485g
Kiełbasa Biała EKO 485g
25,00 zł
szt
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium