Polędwica Bio Sezonowana ok. 150g

Dostępność: brak towaru
Cena: 38,85 zł 38.85
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Polędwica sezonowana BIO to najbardziej szlachetna część półtuszy wołowej BIO, wspaniale smakuje jako stek grilowany bądź smażony. Jest również elementem najczęściej wybieranym przez zwolenników tatara. Jest bardzo miękka i delikatna, można śmiało powiedzieć, że "rozpływa się w ustach". 

Polędwicę wołową sezonowaliśmy na sucho nie krócej niż 21 dni. Ten okres sprawia, że włókna są bardzo miękkie, a smak mięsa został wyraźnie podkreślony. Podczas smażenia należy mocno rozgrzać patelnię, nie jest wymagane używanie pieprzu ani soli, steki i tak wychodzą wyśmienite. Sól i pieprz można użyć  już na talerzu, według własnych upodobań.

Dlaczego warto wybrać stek z polędwicy BIO sezonowanej:

- mięso pochodzi tylko od zwierząt ekologicznych; specjalnie wybieranych jeszcze podczas zakupu  z gospodarstw ekologicznych,

- profesjonalna selekcja elementów wołowych podczas produkcji,

- stały monitoring temperatury i wilgotności podczas sezonowania,

- polędwica sezonowana BIO – element, który dzięki sezonowaniu zyskuje niezwykłą miękkość i wyjątkowy aromat, polecany na steki, tatara i wiele innych ekskluzywnych potraw,

- certyfikat Eko – daje pewność co do pochodzenia mięsa i sposobu produkcji.

Polecamy nasze mięso sezonowane na wykwintną ucztę przy grillu, oraz na wyjątkowe kolacje.

POLĘDWICA BIO SEZONOWANA

Mięso surowe wołowe Bio, pakowano próżniowo.
Wołowina sezonowana na sucho minimum 21 dni.

Produkt zmiennowagowy, waga tacki waha się w granicach +/-15%.

Standardowo porcjujemy steki w plastry o grubości  ok. 2,5 cm.

 

Składniki: mięso wołowe Bio 100%

Pochodzenie: Polska.

*Cena za 100 g produktu to 25,90 zł.

 

Spożyć po obróbce termicznej.

Temperatura przechowywania: od +1°C do +4°C.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl