Kiełbasa Swojska Pieczona EKO około 1.2 kg
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Kiełbasa swojska pieczona to niezwykły, tradycyjny produkt o mocnym aromacie przypraw. Jego zapach przywołuje na myśl smak wiejskich wyrobów. Nadaje się ona idealnie jako smaczny dodatek do kanapek i bułek. W połączeniu z pieczywem i masłem tworzy wyborną przekąskę na drugie śniadanie. Świetnie smakuje z warzywami takimi jak pomidor czy cebula. Można podawać ją także na ciepło. Jest ona pełnowartościowym źródłem białka co sprawia, że może być treściwym posiłkiem po wysiłku fizycznym.
Dlaczego warto wybrać kiełbasę swojską pieczoną od EKO?
Kiełbasa swojska to świetny pomysł na danie na gorąco. Można serwować ją z zieloną cebulką oraz warzywnymi w zapiekance ziemniaczanej. Bardzo dobrze pasuje także z jajkami. Jest ona idealna na grilla a w zestawie z chrupiącym pieczywem tworzy wyśmienite połączenie. Z jej dodatkiem można przygotować smakowite leczo paprykowe, któremu doda wyjątkowego aromatu. Kiełbasa swojska EKO to wyrób z wysokiej jakości mięsa wieprzowego zapakowany w atmosferze ochronnej gwarantującej świeżość produktu.
Kiełbasa swojska pieczona to królowa wśród wszystkich naszych kiełbas.
Drobno mielona, pieczona z nutą czosnku. Idealnie doprawiona, krucha.
*Produkt o zmiennej wadze, waga może różnić się od podanej o +/- 20%. Cena za 100 g produktu to 8,00 zł.
KIEŁBASA SWOJSKA EKO |
|
Kiełbasa wieprzowa, drobnorozdrobniona, wędzona, pieczona |
|
Składniki: |
mięso wieprzowe EKO ( do wyprodukowania 100g produktu zużyto 102.9g mięsa wieprzowego EKO), tłuszcz wieprzowy EKO, sól, czosnek w proszku EKO, cukier trzcinowy EKO. Jelito wieprzowe osłonka. Wartość energetyczna 1722kJ/417kcal; Tłuszcz 39g; W tym kwasy tłuszczowe nasycone 16,0g; Węglowodany 0,8g; W tym cukry 0,8g; Białko 15,0g; Sól 2,1g |
Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna: 1689kJ/409kcal, tłuszcz 38g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16,0g, węglowodany 0,9g w tym cukry 0,6g, białko 15,0g, sól 2,2g. |
Rodzaj opakowania: |
Pakowane w atmosferze ochronnej. |
Temperatura przechowywania: |
2°C-8°C |
Termin przydatności do spożycia od daty produkcji: |
21 dni |