Newsletter - zapisz się tutaj.
Otrzymasz od nas rabat 15% na pierwsze zamówienie jeśli dopiszesz się do newslettera i zarejestrujesz się na sklepie. Warto się zapisać. Poprzez newsletter poinformujemy Cię o aktualnych promocjach.

Antrykot BIO Sezonowany ok. 300 g

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 10 dni
Cena: 53,70 zł 53.70
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Antrykot wołowy BIO z ang. Rib eye steak  jest jednym z najchętniej wybieranych elementów przez klientów. Do sezonowania wybieramy element tylko z odpowiednią ilością przerostów tłuszczowych, ten klasyczny „marmurek” jest nośnikiem smaku w naszym antrykocie.  Podczas smażenia część tłuszczu się wytapia, a dzięki temu smak  jest bardziej wyraźny,  a mięso dalej pozostaje delikatne. Steki sezonowane BIO z antrykotu, sezonujemy na sucho minimum 21 dni. Sezonowanie odbywa się w dużych kawałkach ćwierci wołowych. Przez ten czas element wołowy traci sporą ilość wody, okrywa tłuszczowa zewnętrzna zostaje starannie zdjęta, by wydobyć z wnętrza prawdziwy rarytas.

 Stek z antrykotu BIO będzie idealną propozycją. Długość smażenia zależy od Państwa upodobań. My polecamy rozgrzać dobrze patelnię z odrobiną tłuszczy oleju bezzapachowego (np. winogronowy) i położyć steka  na środku, smażenie od 3-5 minut w zależności od grubości plastra i preferencji co do stopnie wysmażenia.  Po usmażeniu stek powinien odpocząć chwilę, aby aromat równomiernie się rozprowadził, następnie kroimy wzdłuż włókien.

Do smażenia nie używaliśmy pieprzu, ani soli steki są wyśmienite. Sól i pieprz można użyć  według własnych upodobań.

Dlaczego warto wybrać stek z antrykotu BIO sezonowany:

- mięso pochodzi tylko od zwierząt ekologicznych; specjalnie wybieranych jeszcze podczas zakupu  z gospodarstw ekologicznych,

- profesjonalna selekcja elementów wołowych podczas produkcji,

- stały monitoring temperatury i wilgotności podczas sezonowania,

- antrykot sezonowany BIO – element, który dzięki połączeniu mięsa i przerostów tłuszczowych jest stekiem bardzo miękkim i wyjątkowo smacznym,

- sezonowany na sucho minimum 21 dni,

- certyfikat Eko – daje pewność co do pochodzenia mięsa i sposobu produkcji.

 

ANTRYKOT BIO SEZONOWANY

Mięso surowe wołowe Bio, pakowano próżniowo.
Wołowina sezonowana na sucho minimum 21 dni.

Produkt zmiennowagowy, waga tacki waha się w granicach +/-15%.

Standardowo porcjujemy steki w plastry o grubości 2,5 cm.

Istnieje możliwość zamówienia cięcia od 2 cm – 5 cm, cena zostanie wyliczona z rzeczywistej wagi produktu. 

Składniki: mięso wołowe Bio 100%

Pochodzenie: Polska.

*Cena za 1 kg produktu to 179 zł.

 

 

Jednostka certyfikująca Centrum Jakości AGROEKO SP. Z O.O.

Po otwarciu przechowywać nie dłużej niż 24 godz.

Spożyć po obróbce termicznej.

Temperatura przechowywania: od +1°C do +4°C.

 

Bestsellery
Filet z kurczaka EKO  ok. 0,6 kg
Filet z kurczaka EKO ok. 0,6 kg
41,40 zł
szt
Kości wołowe Eko
Kości wołowe Eko
17,00 zł
kg
Paróweczki naturalne EKO 250g
Paróweczki naturalne EKO 250g
19,00 zł
szt
Schab bez kości surowy EKO
Schab bez kości surowy EKO
20,80 zł
Słonina wieprzowa EKO
Słonina wieprzowa EKO
14,00 zł
kg
Boczek surowy EKO
Boczek surowy EKO
13,60 zł
Karkówka surowa EKO
Karkówka surowa EKO
17,20 zł
Łopatka surowa EKO
Łopatka surowa EKO
40,00 zł
Kiełbasa Biała EKO 485g
Kiełbasa Biała EKO 485g
25,00 zł
szt
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium