Antrykot BIO Sezonowany ok. 300 g
Opis
Antrykot wołowy BIO z ang. Rib eye steak jest jednym z najchętniej wybieranych elementów przez klientów. Do sezonowania wybieramy element tylko z odpowiednią ilością przerostów tłuszczowych, ten klasyczny „marmurek” jest nośnikiem smaku w naszym antrykocie. Podczas smażenia część tłuszczu się wytapia, a dzięki temu smak jest bardziej wyraźny, a mięso dalej pozostaje delikatne. Steki sezonowane BIO z antrykotu, sezonujemy na sucho minimum 21 dni. Sezonowanie odbywa się w dużych kawałkach ćwierci wołowych. Przez ten czas element wołowy traci sporą ilość wody, okrywa tłuszczowa zewnętrzna zostaje starannie zdjęta, by wydobyć z wnętrza prawdziwy rarytas.
Stek z antrykotu BIO będzie idealną propozycją. Długość smażenia zależy od Państwa upodobań. My polecamy rozgrzać dobrze patelnię z odrobiną tłuszczu - oleju bezzapachowego (np. winogronowy) i położyć steka na środku, smażenie od 3-5 minut w zależności od grubości plastra i preferencji co do stopnie wysmażenia. Po usmażeniu stek powinien odpocząć chwilę, aby aromat równomiernie się rozprowadził, następnie kroimy wzdłuż włókien.
Dlaczego warto wybrać stek z antrykotu BIO sezonowany:
- mięso pochodzi tylko od zwierząt ekologicznych; specjalnie wybieranych jeszcze podczas zakupu z gospodarstw ekologicznych,
- profesjonalna selekcja elementów wołowych podczas produkcji,
- stały monitoring temperatury i wilgotności podczas sezonowania,
- antrykot sezonowany BIO – element, który dzięki połączeniu mięsa i przerostów tłuszczowych jest stekiem bardzo miękkim i wyjątkowo smacznym,
- sezonowany na sucho minimum 21 dni,
- certyfikat Eko – daje pewność co do pochodzenia mięsa i sposobu produkcji.
ANTRYKOT BIO SEZONOWANY
Mięso surowe wołowe Bio, pakowano próżniowo.
Wołowina sezonowana na sucho minimum 21 dni.
Produkt zmiennowagowy, waga tacki waha się w granicach +/-15%.
Standardowo porcjujemy steki w plastry o grubości ok. 2,5 cm.
Składniki: mięso wołowe Bio 100%
Pochodzenie: Polska.
*Cena za 100 g produktu to 22,90 zł.
Spożyć po obróbce termicznej.