Antrykot BIO Sezonowany ok. 300 g
Opis
Antrykot wołowy BIO z ang. Rib eye steak jest jednym z najchętniej wybieranych elementów przez klientów. Do sezonowania wybieramy element tylko z odpowiednią ilością przerostów tłuszczowych, ten klasyczny „marmurek” jest nośnikiem smaku w naszym antrykocie. Podczas smażenia część tłuszczu się wytapia, a dzięki temu smak jest bardziej wyraźny, a mięso dalej pozostaje delikatne. Steki sezonowane BIO z antrykotu, sezonujemy na sucho minimum 21 dni. Sezonowanie odbywa się w dużych kawałkach ćwierci wołowych. Przez ten czas element wołowy traci sporą ilość wody, okrywa tłuszczowa zewnętrzna zostaje starannie zdjęta, by wydobyć z wnętrza prawdziwy rarytas.
Stek z antrykotu BIO będzie idealną propozycją. Długość smażenia zależy od Państwa upodobań. My polecamy rozgrzać dobrze patelnię z odrobiną tłuszczy oleju bezzapachowego (np. winogronowy) i położyć steka na środku, smażenie od 3-5 minut w zależności od grubości plastra i preferencji co do stopnie wysmażenia. Po usmażeniu stek powinien odpocząć chwilę, aby aromat równomiernie się rozprowadził, następnie kroimy wzdłuż włókien.
Do smażenia nie używaliśmy pieprzu, ani soli steki są wyśmienite. Sól i pieprz można użyć według własnych upodobań.
Dlaczego warto wybrać stek z antrykotu BIO sezonowany:
- mięso pochodzi tylko od zwierząt ekologicznych; specjalnie wybieranych jeszcze podczas zakupu z gospodarstw ekologicznych,
- profesjonalna selekcja elementów wołowych podczas produkcji,
- stały monitoring temperatury i wilgotności podczas sezonowania,
- antrykot sezonowany BIO – element, który dzięki połączeniu mięsa i przerostów tłuszczowych jest stekiem bardzo miękkim i wyjątkowo smacznym,
- sezonowany na sucho minimum 21 dni,
- certyfikat Eko – daje pewność co do pochodzenia mięsa i sposobu produkcji.
ANTRYKOT BIO SEZONOWANY
Mięso surowe wołowe Bio, pakowano próżniowo.
Wołowina sezonowana na sucho minimum 21 dni.
Produkt zmiennowagowy, waga tacki waha się w granicach +/-15%.
Standardowo porcjujemy steki w plastry o grubości ok. 2,5 cm.
Składniki: mięso wołowe Bio 100%
Pochodzenie: Polska.
*Cena za 100 g produktu to 20,90 zł.
Spożyć po obróbce termicznej.
Temperatura przechowywania: od +1°C do +4°C.