
Otrzymasz od nas rabat 15% na pierwsze zamówienie jeśli dopiszesz się do newslettera i zarejestrujesz się na sklepie. Warto się zapisać. Poprzez newsletter poinformujemy Cię o aktualnych promocjach.
Już w ubiegłym roku rozpoczęliśmy pierwsze próby sezonowanie wołowiny BIO u nas w Zakładzie. Ale teraz dopiero wprowadzamy te produkt BIO do oferty. Zastały one dokładnie sprawdzone, przebadane, przetestowane i degustowane wielokrotnie, aby wprowadzić na rynek sprawdzony i naprawdę godny polecenia nowy asortyment.
Miniony czas potrzebowaliśmy na edukację, szkolenia prowadzone przez specjalistów i testy. Już dziś śmiało możemy powiedzieć, że wprowadzamy do oferty produkty ekologiczne w jakości Premium.
Na czym polega sezonowanie?
Jest to proces dojrzewania mięsa wołowego; same najlepsze elementy wołowe umieszczamy w specjalnej komorze do sezonowania, pod ścisła kontrolą temperatury i wilgotności. Jest to proces długi, jednak warto poświęcić ten czas, ponieważ efekt końcowy jest wyjątkowy.
Dzięki sezonowaniu wołowiny BIO klient ma pewność, że dostaje najwyższą jakość produktu z certyfikatem BIO. Mięso poprzez sezonowanie zostaje uszlachetnione; zyskuje wyjątkowy smak, oraz niesamowitą miękkość i delikatność. Koneserzy i smakosze wołowiny są w stanie rozpoznać i ocenić delikatny orzechowy smak mięsa. Poprzez sezonowanie wołowiny BIO na sucho następuje spory ubytek wody, a przez to spadek masy elementu, co również rzutuje na cenę produktu.
Obróbka dojrzałej wołowiny jest niezwykle prosta, tak dobre mięso nie potrzebuje żadnych dodatków, wystarczy ułożyć na rozgrzanej patelni typu grill i podsmażyć 3-7 min – w zależności od grubości kawałka i stopnia wysmażenia z każdej ze stron.
Gotowe! Gdy mięso jest już usmażone powinno „odpocząć” około 5 minut. Zostawmy je na desce na chwilę, aby zawarte w nim „soki” równomiernie się rozprowadziły i oddały wyjątkowy smak.
Tej wiosny wielka premiera!
Wołowina sezonowana BIO od Zakładu Mięsnego Wasąg!
Zapraszamy do sklepu online.