Polędwica Tradycyjna EKO około 1 kg
Opis
Polędwica Tradycyjna EKO to wyrób stworzony zgodnie z dawną recepturą wędliniarską. Jego głęboki zapach bez wątpienia spodoba się koneserom naturalnych wędlin. Idealnie komponuje się ona z bagietką, a także z bułką poznańską, z którą tworzy przepyszne połączenie. Można serwować ją także z majonezem oraz soczystymi warzywami jako danie kanapkowe. Jest uwielbiana przez dzieci i dorosłych za swój aksamitny aromat oraz niezwykłą delikatność. Polędwica tradycyjna może stanowić również sycący dodatek do drugiego śniadania lub kolacji.
Polędwica Tradycyjna - dlaczego, warto ją wybrać?
Polędwica tradycyjna jest dodatkiem, który pasuje nie tylko do kanapek. Z powodzeniem można ją zastosować do sałatek, którym nadaje mięsnego aromatu. Jest ona również dobrym dodatkiem do obiadu w daniach takich jak zapiekanki ziemniaczane czy makaronowe. Bardzo dobrze smakuje ona jako farsz do roladek drobiowych lub potraw z grilla. Produkt posiada opakowanie ochronne, które zabezpiecza przed utratą świeżości.
Tradycyjna Polędwica Wieprzowa Eko, pyszna propozycja na kanapki.
*Produkt o zmiennej wadze, waga może różnić się od podanej o +/- 20%. Podana cena jest ceną za 1 kg produktu.
POLĘDWICA TRADYCYJNA EKO |
|
Wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona |
|
Składniki: |
Mięso wieprzowe ze schabu EKO (do wyprodukowania 100g produktu użyto 105,3g schabu wieprzowego EKO), sól, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu. |
Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna: 715kJ/171kcal, tłuszcz 9,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0g, węglowodany <0,5g w tym cukry <0,5g, białko 22,0g, sól 1,8g. |
Rodzaj opakowania: |
Pakowane w atmosferze ochronnej. |
Temperatura przechowywania: |
2°C-8°C |
Termin przydatności do spożycia od daty produkcji: |
21 dni |