Polędwica z Roztoczańskiej Wędzarni EKO około 350 g
Opis
Polędwica Z Roztoczańskiej Wędzarni EKO to wyrób zrobiony zgodnie z tradycyjną recepturą. Wysoka zawartość mięsa wieprzowego oraz dodatek naturalnych przypraw sprawia, że jest ona aksamitna w smaku oraz zachwyca wyrazistym, głębokim aromatem. Polędwica z wędzarni idealne nadaje się na kanapki. W połączeniu z kremowym majonezem może stanowić smaczną dekorację wielkanocnego stołu. Najlepiej serwować ją z chrupiącym pieczywem i warzywami takimi jak świeży ogórek, koperek czy papryka. Jest ona krucha i soczysta, dlatego z pewnością zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy wędlin.
Polędwica z Roztoczańskiej wędzarni, dlaczego warto jej spróbować?
Polędwica z wędzarni to idealna propozycja na zdrową i pyszną przekąskę w podróży. Może stanowić ona także pożywne drugie śniadanie lub dodatek do dań głównych. Bardzo dobrze pasuje do pizzy, gdzie w zestawieniu z ananasem tworzy wyśmienite danie. Polędwica pokrojona w kostkę to świetny składnik jajecznicy, który doda potrawie oryginalnego smaku oraz lekko mięsnego aromatu.
Polędwica z Roztoczańskiej Wędzarni Eko to produkt o wspaniałym smaku. Krucha, a zarazem soczysta, idealna na kanapkę. Smak tradycji, którego na próżno szukać w ogólnodostępnych wędlinach. Zachęcamy również do zakupu innych produktów z tej linii: Boczek z Roztoczańskiej Wędzarni Eko, Szynka z Roztoczańskiej Wędzarni Eko, Baleron z Roztoczańskiej Wędzarni Eko.
*Produkt o zmiennej wadze, waga może różnić się od podanej o +/- 20%. Cena za 100 g produktu wynosi 10,90 zł.
POLĘDWICA Z ROZTOCZAŃSKIEJ WĘDZARNI EKO |
|
Wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona |
|
Składniki: |
Polędwica wieprzowa EKO (do wyprodukowania 100g wyrobu gotowego użyto 105,3g polędwicy wieprzowej EKO), cukier trzcinowy EKO, przyprawy naturalne EKO, sól, przeciwutleniacz askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu. |
Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna: 745kJ/178kcal, tłuszcz 9,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0g, węglowodany 1,5g w tym cukry 1,5g, białko 22,0g, sól 1,9g. |
Rodzaj opakowania: |
Pakowane próżniowo. |
Temperatura przechowywania: |
2°C-8°C |
Termin przydatności do spożycia od daty produkcji: |
21 dni |