Salceson wiejski EKO ok. 1 kg
Opis
Salceson wiejski Eko to produkt posiadający wysoką jakość mięsa pochodzącego z lokalnych, polskich hodowli. Wędlina ma bardzo intensywny zapach i smak. W dodatku łatwo się mięso kroi i dobrze się prezentuje. Często takie dania podaje się z dodatkiem musztardy. Polski salceson z dużymi kawałkami mięsa jest sycący, pożywny i idealnie komponuje się ze świeżym, wiejskim chlebem.
Salceson ekologiczny wyprodukowany jest według tradycyjnych przepisów z ekologicznych mięs. Nie posiada sztucznych, chemicznych substancji. Dla osób odchudzających się zaleca się stosowanie salcesonu w niewielkiej ilości. Jest to produkt wysokoenergetyczny. Dobrze oddziałuje na prace układu nerwowego. Salceson stanowi źródło białka zwierzęcego, co wpływa korzystnie na układ mięśni i kondycję kości. Wędlina podrobowa, wieprzowa, parzona jest bogactwem witamin i źródłem minerałów.
W sklepie internetowym Wasąg, wyroby mięsne są naturalne, zdrowe, sprawdzone, oznaczone listkiem, posiadające certyfikat gwarantujący ich produkcję.
Kto z nas nie lubi tradycyjnych wiejskich przysmaków? Salceson wiejski Eko to produkt o wyjątkowy smaku, duże kawałki mięsa i wspaniały wygląd. Zasmakuje znawcom tradycyjnych wyrobów, a z dodatkiem ulubionej musztardy to prawdziwa uczta. Warto spróbować również innych naszych produktów podrobowych np. Kaszanka Eko i Pasztet drobiowy Eko - ulubieńcy naszych klientów.
*Produkt o zmiennej wadze, waga może różnić się od podanej o +/- 20%. Waga 1 sztuki w całości to ok 1,5 kg.
Podana cena jest ceną za 1 kg produktu.
SALCESON WIEJSKI EKO |
|
Wędlina podrobowa, wieprzowa, parzona |
|
Składniki: |
Mięso wieprzowe EKO 54,9%, woda, BIO żelatyna wieprzowa, sól, przyprawy naturalne EKO, substancja konserwująca: azotyn sodu. Osłonka niejadalna. |
Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna 381kJ/91kcal, tłuszcz 3,4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2g, węglowodany <0,5g w tym cukry <0,5g, białko 14,0g, sól 1,2g. |
Rodzaj opakowania: |
Pakowane próżniowo. |
Temperatura przechowywania: |
2°C-8°C |
Termin przydatności do spożycia od daty produkcji: |
21 dni |